המחנה הצבאי סירקין נבנה בשנת 1941 על ידי הבריטים ושימש כבסיס האוויר הבריטי במהלך מלחמת העולם השנייה. בתקופת המחתרות ביצעו חברי האצ"ל והלח"י מספר פעולות צבאיות נגד המחנה, המוכרת בהן, היא "ליל המטוסים", במסגרתה השמידו חברי המחתרות 8 מטוסים בריטיים.
במלחמת העצמאות נכבש הבסיס על ידי כוחות ההגנה ועם הקמת המדינה הפך המחנה לביתן של מספר יחידות עילית בצה"ל, כמו סיירת מטכ"ל. עוד שימש הבסיס כבית הספר לקצינים בה"ד 1 וכבסיס חיל האוויר והמודיעין.
המחנה שימש גם כבסיס למספר יחידות עילית של חיל ההנדסה, שהפכו בשנות ה-90 ליחידת יהל"ם וליחידת עוקץ – יחידת הכלבנים של צה"ל. פינוי בסיס סירקין החל בשנות ה-2000 כחלק מתוכנית צה"ל להעברת בסיסי צה"ל ממרכז הארץ לישובים מרוחקים יותר. כזכור, בפברואר 2017, אושרה תוכנית לבניית כ-12 אלף יחידות דיור בשטח המחנה.
בינואר 2018 הגישה המועצה לשימור אתרים לוועדה הארצית לתכנון ובנייה של מתחמים מועדפים לדיור (ותמ"ל) חוות דעת לשימור מחנה סירקין. על פי התוכנית ישומרו כ-20 מבנים מרכזיים במחנה סירקין שחלקם ישמשו לצורכי הציבור או ישולבו במרחב העירוני. ביניהם, מגדל הפיקוח, מגורי צוערי בה"ד 1, צריפי Nissen – מבני מגורים שפותחו על ידי הבריטים בימי מלחמת העולם הראשונה – מבני מחסה
למטוסים ועוד. חלק מהמבנים ישמשו לצרכי ציבור והאחרים ישולבו במרחב. גם הדרך ההיסטורית העוברת בשטח המחנה אמורה להשתלב בשטחים הציבוריים הפתוחים של הרובע החדש.
ראש העירייה רמי גרינברג: "פתח תקווה, אם המושבות, עיר עם עבר מפואר, הווה מבטיח ועתיד מזהיר, ממשיכה להתפתח בכל התחומים. זאת, בעיקר בזכות ההיסטוריה שלנו. לכן, אנחנו נותנים ביטוי משמעותי להיסטוריה, מתוך ידיעה שהחיבור למורשת יאפשר לעיר לצמוח בצורה משמעותית יותר".
מנכ"ל המועצה לשימור אתרים אל"מ במיל' עמרי שלמון: "בתוך הפיתוח המואץ בישראל של תשתיות, בנייה רוויה ואזורי תעשייה, חובה עלינו שלא להזניח את המרחב ההיסטורי, ממנו נובעת המחויבות לשמרו. למהלך בין המבנים ההיסטוריים של מחנה סירקין מזומנת חוויה מיוחדת במינה – סיפור מורשתה של המדינה בשנותיה הראשונות, במיוחד המורשת הביטחונית והצה״לית, שאין משמעותית ממנה באתוס הציוני".
מנהלת מחוז מרכז במועצה לשימור אתרים מיכל הלוי–בר הוסיפה: "מאז הקמת מחנה סירקין, עברו כ-80 שנה. לכנס קראנו "סירקין הגיע לגבורות", גם משום גילו של המחנה, גם בזכות מעשי הגבורה שהתחוללו כאן, חלקם מהסודיים בדברי ימי מדינת ישראל, וגם לכבוד גיבוריהם, שכבר חצו את גיל 80. כל אלה, מציתים את הדמיון באשר לאפשרויות שימור מבני המחנה ושילובם בהקמת השכונה החדשה – מסוג האוצרות הנדירים שנופלים לידינו, ושיש לשמור עליהם מכל משמר".